Het Ontdek Atelier

Wat is het?
Het ontdek-atelier vindt plaats in het atelier van BSO in de Wolken, gevestigd in boerderij De Hoef. Het is een knusse zolder waar kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar op woensdagochtend mogen komen ontdekken, ervaren en uitproberen. Met verschillende materialen kunnen ze zo hun (senso)motorische en creatieve ontwikkeling stimuleren. En vooral: heel veel plezier beleven!
.
Waarom?
Kinderen ontdekken zichzelf en de wereld op vele manieren. Door ze in aanraking te laten komen met verschillende materialen, leren ze zich op allerlei manieren uitdrukken. De pedagogiek van Reggio Emilia is de inspiratiebron van het ontdek-atelier. Deze pedagogiek gaat uit van het principe dat alles al in kinderen aanwezig is en wij de juiste omstandigheden kunnen creëeren zodat ze zich kunnen uitdrukken in hun eigen ‘taal’. In de praktijk betekent dat: veel ruimte voor experimenteren en onderzoeken, zonder dat ik ga sturen wat er gebeurt!

Door wie?
Ik ben kunstenaar en kunstdocent. Momenteel ben ik werkzaam bij BSO in de Wolken als pedagogisch medewerker en vakdocent beeldend. Ik werk daarnaast aan kunst- en educatieve projecten. Ik heb diverse ervaring opgedaan met Reggio Emilia-geinspireerde projecten, zoals het werken met peuters en kleuters in een vluchtelingenkamp, in AZC Katwijk (voor stichting de Vrolijkheid) en momenteel bij BSO in de Wolken. De bijzondere visie van Reggio Emilia op de ontwikkeling van kinderen inspireert mij steeds weer: het nodigt uit goed te kijken en te luisteren en het kind te volgen in plaats van te leiden. Dat levert altijd weer prachtige momenten op!

Boot (2018) – gemaakt door een kind in vluchtelingenkamp Thermopylae, Griekenland

Hoe werkt het?
Het ontdek-atelier is vanaf maart 2020 elke woensdagochtend geopend tussen 10:30-12:00 uur in het Atelier van BSO in de Wolken, Hogeweide 6 in Utrecht (Leidsche Rijn). Je komt samen langs: een losse ochtend voor 15,- per kind. Met een U-pas kun je voor 10,- per keer langskomen!
Je kunt ook voordelig een strippenkaart aanschaffen met 4 of 8 strippen:

4x voor 50,-
8x voor 80,-

Kom je samen meedoen? Aanmelden kan via lisettevandermaten@gmail.com. In geval van een strippenkaart krijg je die bij je eerste bezoek.

Geef een reactie